Duzzadt szemhéjak, véres szemek, duzzadt ajkak, halvány vagy természetellenesen vörös bőr. Úgy tűnik, ez egy durva éjszaka volt. Ne aggódj, nem kell mindenkinek tudni róla. Csak készíts egy maszkoló sminket és kész is vagy. Segít elrejteni a tökéletlenségeket, és friss megjelenést ad a bőrödnek. Ismerd meg az álmatlan éjszaka utáni tökéletes smink titkait. Ígérem, mindig hibátlanul fogsz kinézni.

Tudnivalók mielőtt belevágnál a maszkoló smink elkészítésébe

Ne kezd el a sminket, amíg a szemcseppet nem használtad. Ha úgy érzed, hogy a szemeid szárazak, akkor válassz az úgynevezett „mesterséges könnyek” közül. Ezután alkalmazz egy pihentető vagy élénkítő arcmaszkot. Mindegyik helyreállítja a fáradt bőr fényét és hidratál is. Csak ezután kezdhetjük el a fáradt bőrt elfedő sminkelést.

Smink egy álmatlan éjszaka után – hogyan is néz ki?

A maszkoló sminknek pasztellnek kell lennie. A rózsa arcpír frissíti a megjelenést, és felélénkíti a halvány, fáradt arcszínt. Ugyanezen okból, válassz matt púdert a rózsaszín vagy a rózsafa színeiben. Egy kis mennyiséget vigyél fel az arcodra, az állad szélére, a homlokodra és a haj kezdeténél is. Légy precíz.

Hogyan kell a maszkoló sminket elkészíteni?

  • Szem alatti sötét karikák
    Hogy álcázzuk őket, válassz egy jó minőségű korrektort, lehetőleg folyékony formában és egy fokkal világosabb tónusban, mint amit általában használsz. Vigyél fel egy kis mennyiséget a szem körül, és óvatosan kend be a szemkönyéket. Ha a sötét karikák nagyon feltűnőek, ezt a módszert egy vékony alapapozó réteggel kiegészítheted. Azok a nők, akik ideális, ráncmentes arcra vágynak, összekeverhetik az alapozót és a korrektort.
  • Vörös szemek
    A fekete szemceruza csak kihangsúlyozza őket, így ezt inkább egy másik alkalomra tegyük el. A kötőhártya-gyulladást és a véres szemet semlegesíteni kell nem fekete, hanem színes szemceruzával (krém vagy fehér színűvel például). Ehhez alkalmazd a szemceruzát a szem vonalán, s ez éber külsőt fog kölcsönözni neked. A füstös bézs árnyalat – átlátszó vagy szürke – szintén jó ötlet lehet. Ezenkívül eltereli a tekinteteket a fáradt szemekről.
  • Ajkak
    Az egész megjelenést a megfelelően festett ajkak teljesítik ki igazán. Az ajkak sminkjének frissnek és természetesnek kell lennie, így hagyj fel az intenzív vörösekkel, sötétbarnával és a lilával is. Ehelyett válassz fényes rúzst vagy pasztell színű ajakfényt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük