A bőr igazi egyedisége és szépsége kihangsúlyozása érdekében sokan a természetes autobronz házilag készített megoldásokat keresik. Az alábbi egyszerű összetevőkből származó autobronzolás remekül alkalmazható a bőrön, mint például a kávé, a tea és a kakaó. Ezért megmutatjuk neked, hogyan készíts otthon, saját magad által készített autobronzert kávéból, teából és kakaóból.

Először is, vásárold meg az alapvető összetevőket:

  • Kávé – főleg mély és intenzív gazdag ízű kávé javasolt
  • Cukor – néhány evőkanál, hogy biztosítsa a bőr síkosságát és puha, finom érzetű legyen.
  • Teafű – 2-3 szál, amelyek csökkentik az apróbb csíkok eredményét
  • Kakaópor – 1/4 csésze fehér kakaópor a festék sötétebb árnyalatához

Másodszor, összekeverjük az összetevőket a következőként:

 1. Az első dolog, amit tennünk kell, előállítani a saját autobronzunkat, ezért egy alacsony lángon melegítsük fel a kávét, majd adjuk hozzá a cukrot.
 2. Keverjük addig, amíg a cukor teljesen fel nem olvad.
 3. Csatlakoztassuk az összes többi alapvető összetevőt, kakaót és 2-3 szál teát, amíg az összes összetevő homogéne még nem lesz.
 4. Ugyanígy tegyük a kávét is a tálba, majd cukrot, amíg a cukor teljesen folyós állapotba nem kerül.
 5. Ezután rakjuk a keveréket egy edénybe, és előmelegítsük ugyanabba a lángra, amíg a massza teljesen homogén, síkosságot kap.

Harmadszor, használhatjuk az autobronzert!

Az autobronz használatával távozna, mindössze néhány egyszerű lépést kell követni:

  • Ellenőrizzük, hogy az autobronz homogén-e, folyékony-e, ugyanabban a sűrűségben, és hogy az összetevők kiegyenlítettek-e.
  • Miután ellenőriztük az autobronz állapotát, szépen dörzsöljük be a bőrbe. Az autobronz felhordása után hagyjuk a bőrünkön körülbelül 15-20 percig, hogy megszívja a bőrünkbe.
  • Miután 15-20 percet várakoztunk, mossuk le jó meleg vízzel és ismételjük meg a fenti folyamatot a teljes testedet végig.

Az autobronzzal való munka befejezése után ügyeljünk arra, hogy azzal a ruhával, amelyet felültünk, kivadtruhát használunk, és vigyázzunk, hogy ne lépjünk át a szintekre és ne érintkezzünk kárpitokkal. Ne felejtsd el mosni a kezed, miután elkészítetted a saját autobronzert.

Negyedszer, értékelhetjük az eredményeket!

A kávé, a tea és a kakaó rendszeres használatával (néhány hétig vagy hónapig), ugyanabban az összetevőben, a bőrünk egyenletesen sötét barnává válik, ami majd tartósan kit tartja a színező paszták és autobronzoló aeroszoloktól. Ha kezdetnek elég színt szeretnénk kapni, akkor növelhetjük az arányokat, de mindig óvatosan és csökkenthetjük az arányokat, ha sötétebb színt szeretnénk elérni.

Kávé, tea és kakaó otthoni autobronzoló termékekkel kombinálva remekül formálhatják a bőrtömörítő szérumokkal. A kávé használata megerősíti a bőrt, ami csökkentheti a pórusokat és az epidermisz jelentős csökkenését. A tea célja, hogy kalóriákat égessünk és bőrünk frissességét megőrizzük. A kakaóbalzsamok pedig csökkentik a bőr rugalmasságát és segítenek szabályozni a bőr sejtjeinek szintézisét.