Számos sminktechnika van, de mindegyikük egy egyszerû szabályon alapul- hátrálhatod magad vagy segíthetsz önmagadon. A fiatalító sminknek van néhány szabálya az alkalmazását érintõen, melyet ismerned kell. Hogyan készíts olyan sminket, amitõl fiatalosan és ragyogóbban nézel ki?

ALAPOZÓ

Az alapozó kihagyása óriási hiba – a jó alapozó kiegyenlíti az arcszínt és ragyogó megjelenést nyújt. Nagyon fontos, hogy milyen terméket használsz. A legfontosabb, hogy az alapozó alkalmazkodjon a bõr típusához, ne legyen túl világos vagy sötét. Nagyszerû a kissé kiemelõ alapozó. Az 50 év feletti nõk számára legjobbak a sûrû és krémes állagú termékek, melyek sok tápláló összetevõttartalmaznak.

KORREKTOR

Ismeretlen okoknál fogva sok nõ elutasítja a korrektort. Meg kell jegyezned, hogy még a legjobb korrektor sem fedi le tökéletesen az összes tökéletlenséget és a szem körüli sötét karikákat. Még ha a bõrödnek nincs is jelentõs elszínezõdése és sok pattanása, használj egy kis sárga korrektort a szemek körül. A szemek körüli legkisebb felület lefedése is fiatalíthatja az arcot.

ARCPIROSÍTÓ

Az arcpirosító használata nem is olyan könnyû, de ennek kihagyása ellened szólhat. Az arcbõr színének kiegyenlítése fontos, és noha a pír természetesen is megjelenik az arcunkon, érdemes a sminkkel pótolni. A természetes pír nem egy kerek rózsaszín folt. Az arcpír finom használata megfelelõ árnyalatban elvehet néhány évet az arcodból, mert minden fiatal lánynak pír van az arcán.

BRONZOSÍTÓ + KIEMELÕ

A kontúrozás nagyon fontos, mert az arcnak természetes ragyogást nyújt és az árnyalatok optikailag levékonyítják az arcot. Ne félj a kiemelõtõl és a bronzosítótól, de bölcsen válaszd ki a kozmetikumot, mert a túl sötét termékek idõsebb hatást eredményeznek. A visszafogottabb árnyalatok és a megfelelõ részeken való finom ragyogás felvitele a bõrön egészségesebb hatást varázsol és körvonalazza az arcot.

PÚDER

Sokszor elfeledkezünk az egész smink tartósításáról púderrel, és ha el is végezzük, általában rossz terméket használunk. Elõször, a púdernek kissé matt és világos textúrája kell, hogy legyen, azaz ásványi vagy bambusz. A nagyon matt és nehéz púder kiszáríthatja a bõrt és maszkos hatást kelt. Jó megoldásként szolgál a világos rózsaszín árnyalat (nem teljesen rózsaszín) – egészséges arcszínt és gyermeki lágyságot ad a bõrnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük