A bronzosítók mind a hétköznapi sminkre alkalmasak, mind pedig az önbarnítók kiváló alternatívái lehetnek. Nemcsak színt és ragyogást adnak az arcnak, és segítenek elrejteni az arc hibáit, hanem – az önbarnítókkal ellentétben – nem szárítják a bőrt, és nem hagynak maguk után csíkokat vagy foltokat. Hogyan válasszunk bronzosítót egy adott bőrtípushoz és hogyan alkalmazzuk azt a természetes hatás elérése érdekében?

Hogyan válasszuk ki a bőr típusának megfelelő bronzosítót?

Normál, kombinált és zsíros bőrre a leginkább ajánlottak a préselt, a gél vagy a folyékony bronzosítók. Ugyanakkor a száraz bőrű nőknek a krémes konzisztenciájú kozmetikumokat érdemes választaniuk, amelyek a bőrrel való érintkezéskor púder állagúvá válnak.

Hogyan válasszunk bronzosítót az arcunkra?

Mielőtt kiválasztanánk egy terméket, érdemes tudnunk, hogy a bőrünknek meleg, hideg vagy semleges tónusa van-e. Az ilyen típusú kozmetikumok többségükben aranybarna árnyalatúak, amely jól illeszkednek a meleg tónusú archoz. Hideg vagy semleges tónus esetében a választás nehezebb, de nem lehetetlen. Csak keressünk egy hideg bézs vagy rózsaszínes barna árnyalatú terméket.

A legtöbb bronzosító kozmetikum fényes részecskéket is tartalmaz, ami jó megoldás lehet száraz és normál bőrre. Ha a bőrünk olajos, kombinált vagy érett, válasszunk matt terméket. Ez utóbbi természetes hatást is biztosít, mivel az igazi barnulás nem ragyog.

Hogyan kell alkalmazni a bronzosítót?

A bronzosító alkalmazása függ a konzisztenciától és az arc alakjától.
A púderes állagú terméket közepesen puha ecsettel, a krémes állagút pedig az ujjbegyekkel vagy az erre a célra kialakított eszközzel kell felvinni.

A bronzosító alkalmazása az arc alakjától függően:

  • Kerek arca – a bronzosítót a fül közepétől alkalmazzuk a száj felé az arc közepén keresztül, ennek köszönhetően az arc vékonyabbnak hat majd. Emellett kis mennyiségben felvihetjük az arccsontra és a halántékra is.
  • Szögletes arcra – vigyél fel egy kis bronzosítót csak az arcok és a homlok által bezárt területre, és óvatosan alkalmazd még az arccsontokra is. Így könnyebbé teheted az éles arcvonásokat.
  • Háromszög alakú arcra – alkalmazd a bronzosítót az áll, a halánték és az arccsont területeire. Ilyen módon az arc alakját fogjuk szépen alakítani.
  • Hosszú arcra – alkalmazd a kozmetikumot az áll, a homlok és a halánték oldalára – ez optikailag rövidíti az arcot.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük