Minden nõ sajátos módszere szerint készít tökéletes sminket. Ha ismerjük arcunk és a sminkelés alapszabályait, optikailag karcsúsíthatjuk arcunkat, fiatalíthatjuk és kiemelhetjük. Minden a jól kiválasztott kozmetikumoktól függ, és hogy hogyan használjuk õket. Hogyan készítsük el a sminket, amitõl fiatalabban nézünk ki?

SZEMÖLDÖK CERUZA

A szemöldök igazítása nagyszerû hatást kelt, de a jól megformált és egy kifejezõ színnel kezelt szemöldök még jobban néz ki; a szemöldök ceruza feltölti a szõrhiányos részt. A ceruza színe alkalmazkodjon a szemöldök színéhez, mert a túl sötét szín idõsebb hatást kelt. Egy szemöldök terméket sem ajánlatos éles és észrevehetõ rétegben használni. Bizonyosodj meg arról, hogy az élek nem túl kifejezõek, mert a finom elkenõdés és árnyékolás kombinációjában sokkal természetesebb hatást kelt.

SZEMCERUZA/SZEMHÉJTUSS

A fiatalító sminkben a legfontosabbak a kiemelt és kifejezett szemek. A vonal (különösen az alsó szemhéjon) sose legyen túl vastag és erõs. Ha egy szép vonalat szeretnél a felsõ szemhéjadon, akkor húzd meg azt az árnyékolt szemhéjfestéken. Az alsó vonalat a szem hosszának 3/4 –én kell meghúzni és beárnyékolni. A felsõ vonal csúcsa ne legyen túl alacsonyan, sem túl messze a szemkontúrtól.

SZEMHÉJFESTÉK

Szemhéjfesték nélkül is lehet szép sminked, de mindig ajánlottegyensúlyozni a folyékony állagot egy alapozóval, korrektorral vagy szemhéjfestékkel természetes színében. Mégis, hogyha a szemhéjfesték mellett döntesz, ne feledkezz meg az alap szabályról, miszerintbe kell árnyékolni a széleket. Az idõsebb hölgyek se féljenek a színektõl, mert a rózsaszín és a tengerész kék különösen jól áll az érett arcon.

SZEMPILLASPIRÁL

A pillákon lévõ szempillaspirál réteg garantálja a szép és kifejezett szemeket. A szempilla smink legfontosabb része olyan szempillaspirál kiválasztása, mely nem ragasztja össze a pillákat és nem képez kis csomókat. Nem ajánlott túl sok réteget felvinni és úgy fésülni , hogy az eredmény „pókhálószerû” legyen”.

AJAKRÚZS/SZÁJFÉNY

A smink utolsó része az ajkak. A fiatalító hatás biztosítja a finom és fényes rúzst rózsaszín, barack vagy nude árnyalatokban. Ne félj az intenzívebb színektõl, viszont meg kell jegyezned, hogy a szájceruzának nem lehet sötétebb árnyalata az ajakrúzsnál és a rúzs esetében kerüld a matt és gyöngyös árnyalatokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük