Az aknéra hajlamos bőr esetén különös figyelmet kell fordítani a bőr egyenetlenségeinek javítására, elfedésére. Ugyanilyen fontos a bőrtípushoz illő kozmetikumok kiválasztása, amit a megfelelő alkalmazásnak kell követnie. Hogyan kell az aknés bőrt sminkelni?

Arckrém

Mielőtt elkezdenénk a sminkelést, először is elő kell készíteni az arcot. Ahhoz, hogy később helyesen járhassunk el, használjunk egy nappali, ápoló krémet, még az alapozó réteg előtt. A problémás bőr különleges figyelmet igényel, ezért egyszerűen nem hagyhatjuk figyelmen kívül a rendszeres hidratálást. Mivel az aknés bőrrre szánt tisztító kozmetikumok hajlamosak szárítani, a bőrt folyamatosan táplálni kell könnyű krémekkel, ami jobb regenerálódáshoz vezet. Azt is érdemes felismerni, hogy a krém ecsettel való felvitele döntő fontosságú, mert az ujjak baktériumokat tartalmazhatnak és még súlyosabbá tehetik a pattanások okozta problémát.

Korrektor

A kiemelő tulajdonsággal rendelkező korrektort a szem környékén kell alkalmazni, majd egy ecsettel elkenni. A fényvisszaverő részecskékkel gazdagított kozmetikum a szem bőrfelületén olyan hatást kelt, mintha egészségesebbek és kipihentebbek lennénk.

Camouflage

A Camouflage lehetővé teszi, hogy elrejtsd az egyes pattanásokat és egyéb bőrproblémákat. A kozmetikum konzisztenciája meglehetősen nehéz, és ezzel összefüggésben nagyon erős fedési tulajdonságokkal rendelkezik. Bár ez az egyik legütősebb eszköz a kezünkben, ha helytelenül alkalmazzuk, természetellenes megjelenést eredményezhet. Ezért gyűjtsünk egy kis mennyiségű terméket egy kefe hegyére és csak a kefe csúcsával próbáljuk meg elrejteni a bőr tökéletlenségeit. Utolsó lépésként meg kell győződnünk arról, hogy a kozmetikum esetleges többletét pontosan elkentük el.

Alapozó és púder

Azok a nők, akiknek aknés bőrük van, gyakran a nehéz korrektorok és púderek vásárlói, amely termékek hajlamosak a bőr pórusainak eltömítésére és új aknék kialakítására, valamint rendkívül természetellenes végső hatást lehet velük elérni. Ezért ahelyett, hogy alkalmaznánk őket, jobb, ha préselt púdert használunk. Ezeket nagy, puha sörtéjű ecsettel kell használni. Figyeljünk, hogy a púder a sörte teljes felületét befedje. Ezután a kozmetikai készítményt helyileg alkalmazzuk a bőrre, és így jobban álcázza a bőrt, mint ha elkennénk. Azonban két bőrfelületen, különösen az arccsonton és az orron javasolt egy extra ecsetvonás.

Pirosító és bronzosító

Ha az arccsontjaidat szeretnéd kiemelni, használj matt árnyalatú pirosítót vagy bronzosítót. A csillogó részecskékkel dúsított kozmetikumok alkalmazása éppen, hogy kiemeli az elrejteni kívánt arcrészeket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük