Számos ember küzd a pattanások ellen, amelyek nem csak furcsák, hanem nehéz megszabadulni tõlük és akár a bõr deformálásához is vezethetnek. Számos módja van harcolni a pattanások ellen, de annak sikeressége a probléma megfelelõ megállapításától függ. Hogyan derítsük ki, mi okozza a problémát? Csak rá kell nézned az… arcodra!

Noha számos oka van a pattanások megjelenésének, mint a helytelen diéta, életmód, stressz vagy külsõ tényezõk (pl. légszennyezõdés), tudnunk kell, hogy minden ok felelõs a pattanások különbözõ helyeken való megjelenésének. Arcunk olyan, mint egy térkép, ahol a tárgyat érintõen minden információt megtalálhatjuk. Mi okozza a problémát és mit tehetünk ellene?

1 számú terület – homlok és hajvonal

A homlokon és hajvonalon felmerülõ pattanások fizikailag aktív embereknek okoznak gondot. Azt mondják, hogy minden tevékenység egészséges, de ha nem gondoskodsz megfelelõen a higiéniáról, akkor ez lehet a te problémád. Izzadság letörlése a homlokról egy törölközõvel, izzadás gátló pánt használatával könnyen okozhatja a pattanások megjelenését a homlokon. Ez azért van, mert közben baktériumokat generálunk az izzadt bõrön dörzsöléssel és érintéssel. Csökkenteni kellene a dörzsölést izzadás során és az irritációk elkerülése végett alaposan meg kell mosni a felsõ területet és bõrradírt használni.

2 számú terület – áll és állkapocs

A pattanások leggyakoribb elõfordulási helye az áll és állkapocs és ennek legvalószínûbb oka…. a stressz és a helytelen étrend. Kimerítõ munka, idõhiány, állandó rohanásban lévõ életmód és az egészségtelen étel magas tartalmú cukorral és szénhidráttal, mind a probléma okozói. Az arc ezen a területén lévõ piros és viszketõ pattanásaitól úgy lehet megszabadulni, ha lelassulunk egy picit, csökken a stressz szint és teljes kiõrlésû termékeket tartalmazó étrendet írunk elõ.

3 számú terület – T- zóna

Arcunk misztikus T – zónája lényegében az orr, homlok középsõ része és az áll középsõ része. Ezen a területen jelennek meg a pattanások a leggyakrabban, a külsõ tényezõk miatt – légszennyezõdés, klíma. A T-zóna pattanásai a faggyú szekréció és a toxinok kémiai reakciója a levegõben. Hasznos lehet mélyen tisztító kozmetikumokkal és arc kefékkel (elektronikus) mosni az arcot.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük