A highlighter kiemeli az arc jellegzetességeit, és az arcszínt sugárzónak és frissnek mutatja. Ennek ellenére sok nő elkerüli ezt a terméket, mert félnek, hogy a használata sok gyakorlatot igényel. A félelem nem indokolt – a highlighter használata egyáltalán nem bonyolult. A mai bejegyzésnek köszönhetően te is megtudhatod, hogyan kell alkalmazni egy highlighter-t, de először is lássuk, hogy hogyan válasszuk ki a nekünk megfelelőt.

Hogyan válasszunk highlighter-t?

A legjobb megoldás egy préselt vagy laza púder, amely a bőrre való felhordáskor egységes, és nem az egyes részecskékre lebomló smink hatását adja. Érdemes elkerülni a különösen nagy, fényes foltokat, amelyek természetellenesnek tűnnek. Mielőtt úgy döntenél, hogy megvásárolod ezt a kozmetikai terméket, ellenőrizd annak hatását napfényben is.

Hogyan használd a highlighter-t?

Különböző technikák alkalmazhatók egy highlighter esetében az arc területétől függően:

 • Homlok
  A highlighter alkalmazása a homlok közepére segít az arc kontúrjának élesítésében. Ezenkívül a kozmetikum egy kis részét az orr tetejére is fel lehet vinni. Az arc alakja is szimmetrikus lesz, ha a haj vonalát egy bronzosítóval is kihangsúlyozod.
 • Szemöldök
  A szemöldök rendezettebb formájú lesz, ha a szemöldök alsó sora alatt használod a highlighter-t. Emellett az ívek optikailag nagyobbak lesznek. Használd a szemöldök teljes hosszában; vagy csak a homlokcsontoknál az ív közepétől a külső sarokig.
 • Szemek
  Ha kis szemeid ​​vannak, vigyél fel egy kis highlighter-t a belső sarkukra. Ezen kívül adhatsz egy kis kozmetikumot az orr oldalára, ahol a bőr kissé sötétebb, így a szemed kipihentebbé válik. Ha nagyobb drámai hatást szeretnél, akkor akár több réteget is felvihetsz egymásra. Ez a smink trükk különösen előnyös lesz azok számára, akiknek sötét karikák vannak a szemeik alatt.
 • Arccsontok
  A rosszul körvonalazott arccsontok kiemeléséhez használj három terméket: egy bronzoítót, egy highlighter-t és egy pirosítót. A bronzostót csak az arccsont alá kell helyezni, a highlighter-t – csak fölötte, és a pirosító segítségével pedig a két kozmetikumot össze lehet mosni. A hatás nagyon természetes lesz.
 • Orr
  Az orr karcsúbb lesz, ha highlighter-t használsz vékony, világos függőleges vonal rajzolásához. A még jobb eredmények érdekében az orr oldala és az orr csúcsa egy bronzoító segítségével tovább hangsúlyozható. Ennek a trükknek köszönhetően az arcod szimmetrikusabb lesz.
 • Ajkak
  A Cupidó ív fölött használt highlighter alkalmazása különösen fontos, ha sötét rúzsot viselsz. Ennek köszönhetően az kiemeli az ajkak természetes kontúrját, korrigálja a szabálytalanságokat, optikailag megnöveli az ajkakat, és intenzívebb színt ad nekik.
 • Áll
  Egy kis pont highlighter az áll közepén, és egy kis bronzosítót is alkalmazva vizuálisan lerövidíti a hosszú arcformát.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük