A tartós smink népszerû szépségápolási kezelés. Egyre több nõ szeretne szép és elegáns megjelenést, miközben idõt nyer vele reggelente. Vajon ez a szépségápolási kezelés mindenkinek való? Nézd meg lent, hogy lehet e tartós sminked.

Mi a tartós smink?

A tartós smink az arc egyes részeinek beszínezése speciális pigment festékkel és speciális eszközzel. A kezelés önmagában tetoválásra emlékeztet; a szín a bõr alá jut ahhoz, hogy kiemelje a szemet és a szájat. Így rajzolhatunk vonalat a felsõ szemhéjon, feltölthetjük a szemöldököt vagy kiemelhetjük a szájat. Fel kell készülnöd arra a tényre, hogy a kezelés drága lesz és idõigényes. Másrészt a hatás akár 6 hónapig is látható. A kezelést követõen (és az azt követõ néhány napban) kellemetlenséget tapasztalhatsz fájdalom, bizsergés, bõrpír és könnyezés formájában. Ha mégis a tartós smink mellett döntesz, válassz ki egy szépségszalont. A kozmetikusok, akik nem rendelkeznek megfelelõ tapasztalattal rossz színkeveréket választhatnak vagy kárt tehetnek a bõrön. Ezért ki kell derítened ki képes és ki nem, elvégezni egy ilyen kezelést.

Kinek való a tartós smink?

Kétségtelen, hogy a tartós sminkkel idõt spórolsz, különösen amikor  reggelente a munkába vagy az iskolába sietsz. A tartós sminknek köszönhetõen nem kell vonalat rajzolnod a felsõ szemhéjadon, megcsinálni a szemöldökeid vagy a szád kontúrozni. Sõt mi több természetesen és szépen fogsz kinézni. A kozmetikus megfelelõ vastagságú és hosszúságú vonalat választ a szemhéjad megrajzolására és a megfelelõ pigment festéket a szád színezésére. Ráadásul a tartós smink ugyanúgy alkalmas a fiatal lányoknak, ahogyan az érett nõknek. A szemhéjon lévõ tartós vonal vagy száj kontúr nagyszerû választás a sportos nõknek, ugyanis nem kellene lemosniuk a sminket minden edzés elõtt. Légy óvatos: ha allergiában szenvedsz, érzékeny a bõröd vagy allergiás vagy bármely pigment összetevõre, nem kellene választanod a tartós sminket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük