Az Ön szemei valóban az Ön lélek tükrei, és a hangsúlyos, hosszú és dús szempillák még szebbé és vonzóbbá tehetik a pillantását. Sok nő számára azonban a műszempillák felhelyezése igazi kihívás. Tehát milyen hibákat kell elkerülni a szempillák felhelyezésekor? Három gyakori probléma létezik: nem megfelelő ragasztó használata, rossz méretű szempillák választása és a szempillák nem megfelelő gondozása. Nézzük meg, hogyan kerülhetők el ezek a hibák!

Rossz ragasztó használata

Ez a leggyakoribb hiba, amit a nők elkövetnek műszempillák használatakor. A ragasztó fontos faktor a szempillák tartósságában és komfortjában. Az olyan olcsó ragasztók, amik gyakran mellékelve vannak a szempillákhoz, nem biztos, hogy jó minőségűek. Érdemes befektetni egy erős fogóerővel rendelkező, minőségi szempilla ragasztóba, ami nem irritálja a szemet és jóval hosszabb ideig tartja a szempillákat a helyükön.

Rossz méretű szempillák választása

Hasonlóan a ruhákhoz, a műszempilláknak is illeszkedniük kell a viselőjéhez. Sok nő hajlamos túl nagy szempillákat választani. Ennek eredményeképp, a szempillák állandóan leesnek, vagy rosszul állnak a szemen. Csakúgy, mint a cipőknél, egy túl kicsi szempilla szintén kényelmetlenséget okozhat. A túl nagy és túl kicsi szempillák egyaránt elronthatják a megjelenést. Próbálja meg előre lemérni a szemét, így biztos lehet benne, hogy a szempilla tökéletesen illeszkedik és természetes megjelenést biztosít.

Rossz gondozás

A szempillák nem csupán egyszer használatosak, hanem akár több alkalommal is használhatók, ha megfelelően gondozza őket. Ennek kulcsa a rendszeres tisztítás és tárolás. Próbálja meg elkerülni, hogy hagyja őket a fürdőszobában páratartalomnak kitett helyen, ez ugyanis tönkreteszi a szempillákat. Szintén fontos, hogy ne húzza vagy rángassa a szempilláit, így nem rongálja meg a finom szöveteket. Ha megfelelően gondozza a műszempilláit, azzal nem csak pénzt takarít meg, de meg is előzi az olyan problémákat, mint a bőrirritáció vagy a fertőzés.

Összegzés

A szempillák felhelyezése lehet ijesztő, de némi gyakorlással és a gyakori hibák elkerülésével Ön is elsajátíthatja ezt a művészetet. Ne feledje, a szempillák elsődleges célja az, hogy kiemelje a szemeit és növelje az Ön önbizalmát. Ezért ha az ön szempillái nem tökéletesen illeszkednek vagy figyelmetlenségből elrontotta a folyamatot, ne aggódjon – mindig ott a lehetőség, hogy újra próbálkozzon. A lényeg, hogy kísérletezzen, tanuljon a hibáiból és sosem adja fel! A tökéletes szempillákért.