Nailfie a legújabb trend a fényképezésben szelfi kategóriában, azok számára, akiknek nem ismerik a kifejezést – képek, amelyeket saját maga készít az illetõ. Ebben az esetben nem az arcunkról készítjük a képet, hanem ……a tökéletesen elkészített manikûrrõl. Amint kiderül, a nailfie mûvészet nem olyan könnyû, ahogyan tûnik. Hogyan készítsünk tökéletes nailfie-t? Csak ezeket az alapvetõ trükköket kell ismerned.

#1 Válaszd ki a nap megfelelõ helyét és idejét

A tökéletes nailfie elkészítéséhez sok fényre van szükség, mert a fény minden fénykép kulcsfontossága. Legfontosabb, hogy egy nagyon világos helyet találj, a napfény még jobb, ami a tárgy hátuljáról árnyékolt, a hátunk mögött.

#2 Találd meg a tökéletes hátteret

A tökéletes háttér kiválasztása a kezünk számára fontos szempont, mert ha túl mintázott vagy kevésbé érdekes hátteret választunk, körmeink nem fognak szépen kinézni. A nailfie-t olyan háttérrel kell elkészíteni, amely kellemes kontrasztot alkot a bõr színével, de a manikûrrel is. A legáltalánosabb választás egy egyszerû és világos háttér. Ha egy összetettebb hátteret szeretnél kipróbálni, kreatívnak kell lenned és erõs esztétikai érzékkel rendelkezned.

#3 Válassz ki néhány eredeti kelléket

Természetesen, ez nem kötelezõ. A manikûr akkor is nagyon elõnyösen bemutatható, ha csak a kézfejet fényképezzük. Mégis, jegyezd meg, hogy egy eszköz lényegesen megkönnyítheti a nailfie kép elkészítését. Bemutathatod körmeid egy alkalmi táskán, kezed a csípõre téve egy gyümölcsöt tartva vagy körömlakkot.

#4 Gyakorolod a kéztartást

Bár furcsának tûnhet, természetes és a kéz karcsúsító pozíciójának nailfie kép készítése nem olyan könnyû. Sokkal könnyebb, ha eszközt használunk, de változó módszerek kipróbálásával rájöhetünk a megfelelõre. Fontos minden kép elõtt felemelni a kezed, hogy a vér visszahúzódjon –így elkerülhetõ a pirosság és a bõr elszínezõdése.

#5 Sorozatban gyakorolj fényképezni

Még a szakértõk sem képesek elsõre tökéletes képet készíteni. Gyakorold képességeid úgy, hogy különbözõ szemszögekbõl készíted a képet, míg szem elõtt tartod az összes elõzõ szabályt természetesen. Segíthet, ha a kamerának folyamatos felvételkészítés módja van.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük