Valószínűleg te is tisztában vagy azzal, hogy sok módszer van a szemöldöksminkeléshez. Például készíthetsz természetesebb vagy kevésbé természetesnek tűnő szemöldököt, élesebb vagy sima íveket. Olvass tovább, hogy megtudd, ismered-e a legnépszerűbb szemöldökstílusokat. Találd meg azt, amelyik a leginkább illik hozzád.

Állj a tükör elé. Kérd meg a barátodat, a húgodat vagy anyukádat, hogy álljon melléd. Hasonlítsd össze a szemöldöködet. Ugye, hogy nem ugyanúgy néznek ki? Valóban lehetnek hasonlóak, de mindig van valami, ami megkülönbözteti őket: a hossza, a vastagsága, az árnyalat, az ív formája… Ez teljesen természetes!

Nem létezik egyetlen szemöldökforma, ami mindannyiunknak jól állna. Nem létezik egy univerzális módszer vagy szemöldökforma, ami mindenkinek jól állna. Mindenkinek az arcformájának megfelelő módon kell megcsinálnia és formáznia a szemöldökét. De természetesen inspirálódhatsz az uralkodó szemöldöktrendekből is.

LEGNÉPSZERŰBB  SZEMÖLDÖKSTÍLUSOK

Hogyan formázhatod a szemöldöködet? Nos, számos lehetőség közül választhatsz. Ismerd meg a szemöldökformálás módszereit. Próbáld ki ezeket a népszerű szemöldökformázási technikákat, hogy megtudd, melyik szemöldökfazon illik hozzád a legjobban.

1 TERMÉSZETES SZEMÖLDÖK

A legegyszerűbb trend a természetes szemöldök, amelynek színe és formája nem sokban különbözik attól, amit a természet adott. A szemöldök árnyalatának illeszkednie kell a hajszínhez. A formájuk viszont csak finoman kell hogy hangsúlyos legyen. Minél kevesebb módosítást vezetsz be, annál természetesebb szemöldököt érsz el. Ez a legjobb megoldás azok számára, akik nem hajlandók hosszú órákat tölteni a tükör előtt a szemöldökük formázásával.

2 BOZONTOS SZEMÖLDÖK

A tökéletesen meghatározott és teltnek tűnő szemöldök népszerűbb, mint a fent említett természetes szemöldök. A bozontos szemöldök fő elve, hogy felerősítse a kontúrt és maximálisan növelje a vastagságot, de közben szem előtt tartsa és megőrizze a természetes megjelenést, ami nem túlzás. Ezt a hatást kétféleképpen lehet elérni: vagy sminkkel, vagy a szemöldök megfelelő kondicionáló kezeléseknek való kitételének köszönhetően. Milyen szépségápolási kezelések javítják a szemöldök vastagságát? Például szemöldökszérum, természetes olajok alkalmazása vagy a szemöldök laminálás.

3 FIÚS SZEMÖLDÖK

A természetes hatás kedvelőinek érdemes belevágnia ennek a bájos fiús összevisszaságnak a megteremtésébe. Mit jelent ez? Röviden azt, hogy a szemöldök színe és formája lázadó kell legyen. A fiús szemöldök legyen erős és vastag, két árnyalattal sötétebb, mint a hajad természetes színe. Ennek a megjelenésnek az eléréséhez használhatsz szemöldökpomádét, ami ráadásul fokozza a szemöldök színét és kordában tartja.

4 GLAMOUR SZEMÖLDÖK

A tökéletes szemöldök smink a glamour  rajongóinak. Itt a sminked többi eleméhez illő szemöldököt készítesz. Emellett úgy kell hangsúlyoznod a szemöldökíveket, hogy azok simák és fényesnek legyenek. Más szóval, a szemöldöknek ragyognia kell és olyan mesésnek kell lennie, mint az outfited. A glamour szemöldök mindig tökéletes kell, hogy legyen.

5 FLUFFY SZEMÖLDÖK

A pelyhes és kócos szemöldök, ahol minden egyes szőrszál könnyen észrevehető. Hogyan lehet ilyen hatást elérni? A természetesen sötét, ápolt és telt szemöldököt, különböző irányokba kell fésülnöd, nem törődve a szemöldökszálakkal – például fésülheted felfelé. Így igazán természetes megjelenést kapsz, amit akkor érzel, amikor például fürdés után törölközővel megszárítod az arcodat. Csak hagyd hogy a szemöldököd bolyhos legyen.

6 SZAPPANOS SZEMÖLDÖK

Nem is olyan régen volt, amikor a világ megőrült a szappanos szemöldökért. Alapvetően ahhoz, hogy ezt a hatást elérd, leginkább a hajadat kellett megszelídítened, kifésülnöd és rendezgetned egy szappan segítségével. Nyilvánvalóan használhatsz egy hagyományos szemöldökfixáló zselét is és a hatásnak nagyjából ugyanilyennek kell lennie. Mindenesetre, ha szappanos szemöldököt szeretnél viselni, a szemöldököd fényes és tökéletesen meghatározott lesz. Ami azonban a legfontosabb, hogy a szappanos szemöldök folyamatosan kissé nedvesen kell kinéznie.

7 MISS MATCH SZEMÖLDÖK

Az utolsó megemlítendő trendet azoknak ajánljuk, akik nem szeretnek a tömegbe tartozni. Itt egyértelmű kontrasztot kell teremtened a természetes szemöldököd színe és az ívekre felvinni kívánt kozmetikum színe között. Minél nagyobb a kontraszt, annál jobb. Ezért a szőke nők a sötétbarna színt kell használják míg a barnák a világosabb színeket. Mégis, be kell látni, hogy ez a trend nem áll mindenkinek egyformán jól, ezért óvatosan bánj vele.