Minden nap használod az alapozót? Szerinted már mindent tudsz a használatáról, amit tudni lehet? A megfelelõen használt alapozónak le kellene fedni az összes tökéletlenséget, ráncokat és száraz bõrt. A megfelelõ szín mindent jelent. Szeretnénk bemutatni néhány gyakori hibát az alapozó használata során. Te is elköveted õket?

1. Smink alap kihagyása

Minek használjunk smink alapot, ha az alapozó ugyanazt a funkciót tölti be, ráadásul egy laza púder tartós formájában? Nagyon gyakran kihagyjuk a smink alapot a minden napi sminkben, mert azt gondoljuk, hogy a hidratáló krém éppolyan jól felkészíti a bõrt az alapozáshoz. Zsíros bõr esetében, amely hajlamos a pattanásokra és mitesszerekre, hasznos minél kevesebb sminket használni. Addig a száraz bõrt zsíros alapú smink alappal kell hidratálni, ami ragyogást nyújt és kiegyensúlyozza a száraz bõrt.

2. Túl sok alapozó

Minél vastagabb alapozó annál jobb a fedés? Ennél rosszabb nincs. Egyik alapozó sem fed le jobban azzal, hogy több réteget viszünk fel. Ne áltasd magad. Egy jó alapozó kiegyenlíti az arcbõrt már az elsõ réteg után, mert minél több alapozót használunk, annál ráncosabb és szárazabb lesz a bõr. Minimális mennyiségû alapozó elegendõ, hiszen egy vékony réteg, amit jól egyesítettek a bõrön megadja a kívánt hatást.

3. Alapozó felvitele ujjakkal

Egyes online útmutatóban valamelyik vloggertõl azt hallhattad, hogy az alapozó felvitele leggyorsabb, ha ujjakkal végezzük. Téves. Az az idõ, amit bespóroltál, azzal, hogy az ujjaiddal vitted fel az alapozót, nem éri meg, mert nem azt az eredményt éred el, amit szeretnél. Ecsettel vagy a kozmetikumnak megfelelõ szivacsot használj a felvitelhez, mert ez természetes hatást biztosít és puha felvitelt az arcra. Az egész eredmény sokkal jobb, mint hogyha az ujjaiddal vinnéd fel az alapozót.

4. Az alapozó rossz árnyalata

A legjobbat a végére hagytuk. A probléma, amivel sokan küzdünk (és tudunk róla). Az alapozó tesztelés leggyakoribb hibája a kezen vagy a csuklón való tesztelés – mindkettõ rossz eredményeket mutatnak. Legjobb rész a teszteléshez az állkapocs, mert az alapozónak az arcbõrödhöz kell, hogy illeszkedjen és a nyakadhoz. Az ilyen tesztelést legjobb otthon, természetes fénynél próbálni a termékmintával.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük