Mindannyian szeretnénk hosszú, dús és mesés szempillákat, de nem mindenki tudja, hogyan kell jól ápolni őket. Állítólag több mint 80%-ban használunk szempilla szérumokat, kicsit ritkábban szempilla hosszabbítókat. Érdemes közelebbről megnézni, hogy az egyes szempillaszérumok vajon ugyanolyan hatást fejtenek-e ki és van-e értelme az ilyen szempillaerősítők alkalmazásának.

A szempillák kinézetét – hogy jól hidratáltak, tápláltak és erősek-e – az állapotuk határozza meg. Azt is érdemes tudatosítani, hogy növekedési potenciáljuk egyénenként eltérő. Bizonyított, hogy a szempillák hossza, vastagsága és mennyisége a génjeinkbe van írva. A legtöbb esetben azonban a szempillákban rejlő nagyszerű potenciált nem használjuk ki teljes mértékben, ami annak köszönhető, ahogyan a szempillaspirálokat felvisszük, ahogyan eltávolítjuk a szemsminket, és ahogyan a szempilláinkat a mindennapokban ápoljuk. Ez azt jelenti, hogy mindannyiunknak lehet szebb és teltebb szempillája. Milyen szempillakezelések és volumennövelő módszerek működnek a legjobban?

A legszebb szempillák elérésének legjobb módszerei

A jó étkezési szokások kialakítása és a szervezet belülről történő hidratálása a legfontosabb, amivel kezdeni kell, hiszen a ritkás szempillák, a törékeny körmök és a vékony hajszálak a gyenge szevezet jellegzetes jelei. Sajnos a megfelelő élelmiszerek fogyasztása kevés, mert a szempilláknak – ahhoz, hogy dúsabbak legyenek – kívülről is segítségre van szükségük. Csak így lesznek egészségesek, erősek és hosszúak. Van néhány lehetőség, amely lehetővé teszi számunkra, hogy jól ápoljuk a szempillákat, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb módszert:

  • a szempillák kezelése ricinusolajjal,
  • vazelin alkalmazása,
  • szembőr masszírozása,
  • szempilla szérumok alkalmazása,
  • kondicionáló szempillaspirál termékek használata.

Ha az összes otthoni szempillakezelés (pl. természetes olajok, szépségápolási termékek) csődöt mond, nincs más választásod, mint a szempillahosszabbítás (1:1 vagy 2:1 módszer). Ez azonban nem a legolcsóbb megoldás, ráadásul az ilyen kozmetikai eljárások gyakran természetellenes hatást keltenek. Ezért mielőtt megbeszélnél egy találkozót egy kozmetikussal, jobb, ha a legjobb módszert használod, hogy szép szempilláid legyenek, vagyis alkalmazd rendszeresen a szempilla szérumot.

Szempilla szérum. Hogyan működik?

Amikor nem vagyunk teljesen elégedettek azzal, ahogyan a szempilláink kinéznek, gyakran fordulunk a szempillaerősítőkhöz. Ezeket úgy lehet leírni, mint átlátszó és tápanyagdús szemceruzákat – szinte egyformán néznek ki, egy igazán praktikus kefével érkeznek, ami megkönnyíti a felvitelt és a szempillasor mentén kell eloszlatni őket (legalábbis a legtöbb esetben, mert vannak kivételek a felvitelt illetően). Mi teszi őket hatékonnyá?

A jól megválogatott összetevőkkel rendelkező szempilla szérum behatol a bőrbe, hogy elérje a szempillatüszőket (ezért olyan fontos, hogy kövesd  az utasításokat és a szérumot a szempillák tövéhez vidd fel). Elvégre a tüszők a szempillák gyökerei. Így a szempilla szérum képes eljuttatni azokat az értékes tápanyagokat, amelyek a szempillákat erősebbé és rugalmasabbá teszik. Az erőss és a kihullásra kevésbé hajlamos szempillák idővel gyorsabban és sűrűbben kezdhetnek növekedni.

Minden szempillaszérum képes elősegíteni a szempillák növekedését?

Nem szabad elfelejteni, hogy a szempillaszérum alkalmazásának akkor van értelme, ha a megfelelő terméket választod – nem akármilyen szérumot, hanem olyat, amely a legjobb összetevőket kínálja. A végeredmény az összetevőktől függ, ezért próbálj meg olyan terméket találni, amely a lehető legtermészetesebb összetételű és olyan aösszetevőket tartalmaz,  amelyek valóban képesek elősegíteni a szempillák növekedését (pl. peptidek, baicalein). Minél kevesebb összetevőt használunk, annál jobb.

Az alkalmazás módja is számít – a szérumot a teljes szempilla hosszában szétteríteni nem sok értelme van, mert a tápanyagokat a szempilla “élő” részébe, azaz a tüszőbe kell juttatni. Ezt kifejtve, a leghatékonyabb szempilla szérumok azok, amelyeket a szempillák tövére kell felvinni.