Telik az idõ kíméletlenül és úgy tûnik, mintha nem lehet megállítani. Amit megtehetünk az az, hogy megfiatalíthatjuk kinézetünket és megszabadulhatunk a nem kívánt ráncoktól. Hogyan? Olvasd el lent, hogy kiderítsd, milyen kozmetikumot ajánlatos használnod és milyen szépségápolási kezelés a legjobb arctípusodnak.

Hogyan alakulnak ki a ráncok?

A ráncok kialakulása természetes folyamat. Mégis, néha nem vagyunk tisztában vele, de saját magunk teszünk kárt a bõrön és hozzájárulunk a ráncok, barázdák és öregedés jeleinek kialakulásához. Összességében a ráncok a nem megfelelõ ápolás eredménye, valamint az arc és a test védelmének hiánya. Alacsony szintû víz a testben, kevés vitamin és ásványok, stimulánsok és egészségtelen életmód a bõr állapotának romlásának fõ okai. A ráncokat és elszínezõdést (az öregedés egyéb jelei) az erõs napfény, alkoholfogyasztás, dohányzás, stressz és alváshiány okozza. A fenti tényezõk hatására a kollagén rostok gyengülnek, az arc formája változik, finom vonalak jelennek meg a bõrön, amelyek idõvel sokkal mélyebb ráncokká alakulnak.

Hogyan harcoljunk a ráncok ellen?

Széles körben ismert, hogy jobb megelõzni, mint gyógyítani. Ezért kell még ma ápolnod az arcod. A bõr körülbelül 30 éves kortól fogva kezd öregedni. Ebben a korban nevezzük érett bõrnek. Az ilyen típusú bõr jellegzetessége, hogy alacsony szintû a hidratálása, finom vonalak és szeplõk képzõdnek. Továbbá a bõr száraz lesz, fakó és fáradt. Szerencsére van módszer, ami segít megvigyázni fiatalabb és szebb énünket. Otthon és a szépségszalonban is harcolhatsz a ráncok ellen.

Otthon érett bõrre szánt kozmetikumokat ajánlatos használni, már az öregedés elsõ jeleinél. Ezeknek a termékeknek többek között ezeket az összetevõket kell tartalmazniuk: E Vitamin, Q10 koenzim, kozmetikai olajok, kollagén és elasztin. A minden napi ápolás fontos mozzanata a bõrradír. Az epidermisz hámlása helyreállítja a fiatalabb és egészségesebb bõrt, segít megszabadulni az elszínezõdésektõl, finom vonalaktól és egyéb hibáktól. Ne feledkezzünk meg az arc maszkokról és öregedésgátló krémektõl, amelyek segítik a ráncok elleni harcod Mi mást tehetnél a bõrödért?Legalább 1 liter szénsavmentes ásványvizet kell innod mindennap, illetve vitaminokban és ásványokban gazdag gyümölcsöket és zöldségeket ajánlatos fogyasztani, elegendõt aludni és edzeni.

És, milyen kezelés lenne a legjobb az öregedés jeleivel jelentkezõ bõr számára a szépségszalonban? Nem feltétlenül kell plasztikai mûtét alá vetned magad vagy egyéb invazív szépségápolási módszereket használni. Vegyi hámlasztást, mezoterápiát, arc és test emelést vagy lézert használhatsz. Meg kell jegyezned, hogy csak a rendszeresen ismételt kezelés eredményezheti a kívánt hatást. Minden kezeléshez kozmetikumokat választhatsz ki, így ráadásként ápolhatod a bõrt. Jegyezd meg, hogy nem neked kell választanod, kérd meg a kozmetikusod, hogy segítsen. Ha sima és fiatalos arcot szeretnél, engedd át magad a szakértõk kezébe.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük