A sötét karikák és a szem alatti puffadtság fárasztó probléma. Mit tehetsz, hogy tekinteted friss és bőröd ragyogó legyen? Nem mindig a házi módszerek azok, amelyek jól működnek. A legjobb lenne, ha jól aludnál, jó minőségű krémeket használnál és mindezt természetes módszerekkel kombinálnád.

Hogyan keletkeznek a sötét karikák?

Először is meg kell találni az okot, hogy a jövőben megelőzzük a problémát. Ha a nagymamádnak vagy édesanyádnak sötétebb a bőre a szemed alatt, akkor te magad is jobban ki vagy téve ennek. A korral a bőr veszít rugalmasságából és emiatt a szem alatti sötét karikák egyre gyakrabban kezdenek megjelenni. A szem alatti hiperpigmentációt azonban más tényezők is okozhatják, sok más mellett az életmódod és a táplálkozásod.

A puffadás általában az alkoholfogyasztás és a szervezetben lévő túlzott sómennyiség miatt alakul ki. Azonban nem csak erről van szó… az állandó stressz, a fáradtság, a kiszáradás, az allergia a szem alatti sötét karikák és puffadtság leggyakoribb okai.

Hogyan lehet megszabadulni a sötét karikáktól?

A hosszan tartó fáradtság, az álmatlan éjszakák, a szervezet megfelelő hidratáltságának hiánya, vagy akár a helytelen sminkeltávolítás is okozhat sötét karikákat a szem alatt, amelyek mindannyiunk rémálma. A tekintet felderítése nem kell, hogy nehéz legyen. Vannak olyan otthoni módszerek, amelyek segítségével javíthatsz bőröd megjelenésén.

A természetes módszerek a szem alatti sötét karikáktól való megszabadulásra

Jégkocka mint természetes módszer a sötét karikák ellen? Egészen biztosan. A gyengéd masszázs csökkenti a puffadást és megszabadít a sötét karikáktól. A lehűlés megkönnyebbülést hoz és a bőr természetesnek fog tűnni. Tökéletes lehet a hűtött kanál használata is.

Az uborkaszeletek (akárcsak a filmekben!) valóban csökkenthetik a duzzanatot és az irritációt. Az uborka nagyrészt vízből áll, így elképesztően hidratálja a bőrt és jelentősen felderíti a sötét karikákat. A bőr regenerálódik, friss és egészséges lesz.

Az uborkához hasonlóan az almaszeletek is remekül használhatók borogatásként a fáradt szemek alatt. Az almasav hidratálja, ragyogóvá és puhává teszi a szem alatti bőrt. Már 20 perc is elég ahhoz, hogy a bőr sokkal jobban nézzen ki.

A nyers burgonya szintén ismert a sötét karikák eltüntetéséről és jelentősen csökkenti a duzzanatot. Csak elő kell hűteni a burgonyahéjat, majd a szem alá kell helyezni. Azok képesek felszívni a felesleges vizet és feszesíteni a bőrt. A burgonyalé ragyogóbbá teszi a szem körüli bőrt és eltüntet minden pirosságot és sötét karikát.

A kamillás vagy fekete teás borogatás azonnali enyhülést hoz. Ezek megszüntethetik a puffadtságot és a sötét karikákat. A koffein feszesíti a bőrt, így a szem körüli bőr egészségesnek és kipihentnek fog tűnni.

A szem alatti sötét karikák kozmetikumai

A szem körüli érzékeny bőr különleges ápolást igényel. Érdemes kipróbálni a hidratáló krémet vagy a szem alatti krémet. Ezek a krémek még a nagyon érzékeny bőrre is biztonságosak. Optimális hidratáltságot biztosítanak a bőrnek, így kevésbé lesz hajlamos az irritációra vagy a károsodásra.

Nem szabad megfeledkezned a kozmetikumok rendszeres használatáról, amelyek lehetővé teszik az álombőr állapotának elérését.