A CWC hajmosási módszer már néhány éve létezik. Göndör és hullámos hajra tökéletesnek bizonyul, de akkor is működik, ha egyenes hajad van. A kondicionáló-mosó-kondicionáló módszernek köszönhetően a haj megújul, táplált és hidratált lesz. Mai bejegyzésünkben megmutatjuk, melyek a legjobb termékek a CWC módszerhez, a lépésről-lépésre történő eljárást és a hajtípusokat, amelyekhez tökéletesen passzol.

Mi az a CWC?

A CWC a hajmosási rutin három szakaszát jelenti. A lépések a következők:

  1. Kondicionálás
  2. Mosás
  3. Kondicionálás

A CWC módszer minden hajmosáskor alkalmazható. Kezdőknek több időt vesz igénybe, de szuper gyors leszel, amint belejössz a dologba.

CWC módszer lépésről lépésre

1. Kondicionálás

A CWC-módszer első lépése, hogy kondicionálót vigyél fel a hajra. Alkalmazd nedves vagy száraz hajon. De ne öblitsd le.

2.Mosás

A második lépés a szokásos módon történő hajmosás. Habosítsd fel a sampont a tenyered között és finoman masszírozd a fejbőrödbe. A sampont és a kondicionálót langyos vízzel mosd el.

3. Kondicionálás

A CWC-módszer harmadik és egyben utolsó lépése a hajbalzsam vagy maszk felvitele, masszírozása, néhány percig való hagyása, majd langyos vízzel való leöblítése.

Milyen termékeket válasszunk a CWC módszerhez?

Az első lépéshez válassz alkoholmentes kondicionálót. Hidratáló összetevőkben, például panthenolban, aloe-ban vagy glicerinben gazdagnak kell lennie.

A CWC samponnak is kíméletesnek kell lennie. Válassz SLS és SLES nélküli sampont. Az SLS-t tartalmazó sampont kéthetente egyszer érdemes használni a fejbőr mélytisztítására; ennél gyakrabban nem.

Válassz lágyító hatású kondicionálót egy újabb kondicionáló szakaszhoz. Ez olajokban, vajakban, cetearylalkoholban stb. gazdag lehet. Bátran használj mélykondicionáló maszkot ebben a szakaszban. A választás attól függ, hogy mennyi időt tudsz rászánni és milyen aktuális igényei vannak a hajadnak.

Ki fogja a legtöbbet kihozni a CWC módszerből?

A kondicionáló-mosó-kondicionáló módszer a legjobban működik:

  • göndör hajon,
  • hullámos hajon,
  • száraz hajon,
  • sérült hajon,
  • közepes porozitású hajon,
  • nagy porozitású hajon.

Mikor nem érdemes használni a CWC módszert?

Sajnos nem létezik olyan módszer vagy termék, amely mindenre alkalmazható. A vékony, alacsony porozitású hajnak valószínűleg nem fog tetszeni a CWC módszer, mert túlterhelheti a hajat. Mégis, a legjobb ötletnek az tűnik, ha a saját hajadon teszteled a módszert.