A bőr kétségtelenül látszik a legütősebb és legérdekesebb, de sajnos, a táplálkozási hibák, a túlzott stressz, a környezeti ártalmak és a változó kor miatt minden nap egyre öregebbnek tűnik. Sok ember orvosi eljárásokhoz fordul, de a legjobb megoldás az exfoliátorok használata. Az exfoliátorok nemcsak egyszerűen eltávolítják a többletszöveteket és segítenek megújítani a bőrt, hanem azonnali bőrmegújítást nyújthatnak. Ma már sokféle exfoliáló készülék és termék található az üzletek- és kozmetikai boltok polcain. Ezek az eszközök használata révén képesek kifejezetten előnyös hatásokat kínálni az arc bőrére, segítve azt, hogy úgy látszik, idősebb.

Látható javulás:

Az exfoliátorok segítenek eltávolítani a kis bőrsejteket, amelyek egy idő után elhalványulnak és halványabbnak látszanak. Továbbá, segítenek a bőr megújulásában, megelőzve a pattanások és a bőrhibák megjelenését. Ezek az eszközök lehetővé teszik az arc bőrének felületén a többletképződések eltávolítását, különösen a sötét karikák, a szarkalábak és az öregedési foltok számára. Ezek a natúr természetes exfoliátorok különösen hasznosak azok számára, akiknek a bőr öregedési jelei korábban jelentkeznek.

A hatóanyagok

Az exfoliátorokban lévő hatóanyagok erőteljes antioxidánsok, és lehetővé teszik a bőrsejtek megújítását. Ezek a termékek általában glicerinnel, méhviaszokkal, vitaminokkal, illóolajokkal és egyéb gyógynövényekkel egészülnek ki, a fent említett hatóanyagok mellett. Ezek az összetevők segítenek feltölteni a bőrt hidratálva, elősegítve a megereszkedés megelőzését és a szabad gyökök elpusztítását. Ezeknek az összetevőknek a kombinációja segít természetes fényt sugározni az arcbőrére és segít megelőzni a megelőző károsodást.

Biztonságos használat

Mivel a bőr egy erősen érzékeny és apró részleteket is tartalmazó rendszer, előfordulhat, hogy bizonyos exfoliáló termékek, ha helytelenül használják, károsítják a bőrt. Ezért fontos, hogy megfordítása előtt bőrgyógyászhoz forduljon minden olyan esetben, amikor az exfoliátorok használhatók. Szintén fontos a bőr típusának meghatározása. A készülékek és termékek eltérő jellegűek lehetnek, így a használatuk előtt bőrgyógyász tanácsát kérni kell.

Bőrtípusokhoz illeszkedő exfoliátorok

A különböző bőrtextúrákhoz illeszkedő exfoliátorokat kell választani. A száraz, érzékeny és törékeny bőrűeknek puhább, alacsony intenzitású készülékekre van szükségük. Ne használja egyszerre több méretű vagy intenzitású eszközöket, mivel ez könnyen sérüléseket okozhat. Azok számára, akiknek zsíros és elhalt bőrjük van, jobb a készülékek magasabb intenzitásának és erősebb szálának használata. Azok számára, akiknek tiszta, selymes bőrük van, alacsonyabb intenzitású, de többszörös szálas exfoliátorokkal kell rendelkezniük.

A megfelelő technikák

A megfelelő exfoliátor használata alapvető fontosságú. A bőr megfelelő ápolása érdekében először alaposan öblítse le a bőrt, majd felkenje a bőrápoló krémmel a pórusok tágítása érdekében. Ezután elkezdheti az exfoliáló technika végrehajtását. Az exfoliáló eszközök egyszerűen végig kell csiszolni a bőrfelület körül, amíg a bőr tökéletesen sima nem lesz.  Továbbá, érdemes kerülni az oldalak és a szemhéjak súrolását, mivel ezek különösen érzékenyek minden bőrápolási eljáráshoz. Végül, győződjön meg arról, hogy minden alkalommal alaposan mosson róla kezet, és ne feledje a frissítő krém használatát.  

Következtetés

Összességében az előzőekből kiderül, hogy az exfoliátorok mélyre