A smink egyik legérdekesebb aspektusa, hogy mindig változik és fejlődik. Az önmeghatározás egyik eszközeként, a smink lehetővé teszi a személyek számára, hogy kreatív utat találjanak önkifejezésük számára. Az elmúlt évtizedben láttunk néhány meglehetősen érdekes sminktrendeket és divatőrületeket, amik mind mély hatással voltak a szépségkultúrára és az össztársadalomra egyaránt.

Fényes Bőr

Ez a trend a 2010-es években kezdődött, amikor a nők egyre inkább a természetes megjelenés felé fordultak. A cél a nézd ki, mintha a bőröd természetesen fénylenék stílus volt, mindezt jó minőségű, hidratáló alapanyagokkal, kiemelővel és arcpalettával. Ez a trend többféle módon érvényesült, a szolidan kisugárzottól az erős, csillogóglamúrig.

Unikornis Smink

Ez a trend 2017-ben indult, és a szabad álmodozásra és a személyes szabadságra koncentrál. A unikornis smink trendje a szivárvány minden színének használatát jelenti a sminktervezésben, megerősítve a sokszínűség és egyediség üzenetét. Ez a trend óriási hatást gyakorolt a sminkiparra, azzal, hogy számtalan új, színes sminkcikket dobtak piacra.

Grafikai Szemhéjfestés

Az elmúlt néhány évben a grafikai szemhéjfestés trendje kapott nagy népszerűséget mind a szépségiparban, mind a szépségközösségben. Ez tartalmaz kreatív, szembeötlő és egyedi szemsmink terveket, amitől a viselőjük kiemelkedik a tömegből. Ez a trend ösztönzi az embereket, hogy kihasználják a smink kreatív lehetőségeit, amihez gyakran digitális eszközöket is használnak.

Természetes Szemöldök

Több évtizeddel ezelőtt a szemöldök művészi manipulációjának trendje kezdett erőre kapni, de az elmúlt néhány évben a természetes szemöldök visszaköszönt. A természetes szemöldök trendje arra fókuszál, hogy hangsúlyozza a természetes szemöldök formát és színét, minimális formázással. A trend üzenete, hogy fogadja el természetes szépségét, és ne igyekezzen megváltoztatni azt.

Koreai Sminktrendek

A K-beauty trendjei, ide értve a “glass skin” (üvegbőr) és “puppy eyeliner” (kiskutya szemceruza) trendeket robbanásszerű népszerűséget szereztek világszerte. Ezek a trendek arra összpontosítanak, hogy a bőr természetes szépségét kiemeljék és hangsúlyozzák, nem pedig elrejtsék. K-beauty arról a filozófiáról szól, hogy a bőrápolás olyan fontos, mint a sminkelés, ha nem fontosabb.

A smink trendjei és divathullámok mindig változnak, de az egyik közös téma, amit láthatunk, hogy a természetes szépség egyre nagyobb figyelmet kap. Akár a fényes bőrt, akár a természetes szemöldököt választjuk, ez a trend továbbra is domináns lesz a közeljövőben.

Egyéb megjegyzések

Fontos abból a szempontból, hogy mit viselünk a bőrünkön, de mindig emlékezzünk arra, hogy a smink csak a természetes szépségünket hivatott kihangsúlyozni, nem pedig azt elrejteni. A sminknek az ön-kifejezés eszközének kell lennie, nem pedig valamiféle “javitány” akinek a segitségével a társadalom elvárásaihoz igazodva próbálunk meg kinézni egy bizonyos sztereotipiának megfelelően.

Minden nő érdemes az önbecsülésre és az ön-szeretetre. Alapjaiban véve a smink egy kimerithetetlen forrása a kreatív energia áradatainak, amit erőnjéből adódóan mi, nők használhatunk arra, hogy önmagunkat kifejezzük.