Elméletben hallottál már a BB krémekről, de még nem vagy elájulva tőlük és még mindig úgy gondolod, hogy nem képes helyettesíteni az alapozót? Íme 5 ok, amiért érdemes lecserélned az alapozót BB krémre. Néhány tulajdonsága meglephet!

A BB krém (beauty balm vagy blemish balm) nagy népszerűségre tett szert a  szépségiparban és már jó pár éve a legnépszerűbb kozmetikumok között az élen áll. Legnagyobb előnye, hogy egyesíti az alapozó és az arckrém hatását. Ez azonban egy leegyszerűsítés, amit egy kicsit ki kell bontani. Íme az 5 ok, amiért a BB krém használata jobb, mint egy hagyományos alapozóé.

Miért érdemes BB krémet használni?

1. Nem szárít, hanem hidratál.

Az ok, amiért sokan küzdenek az alapozóhasználattal, az az, hogy gyakran kiszárítják a bőrt. Szerintük az alapozónak leginkább a tökéletlenségeket kell elfednie és kiegyenlítenie a bőrszínt, nem pedig ápolnia a bőrt. Ezért előfordul, hogy az alapozó feszülő és száraz bőrt okoz. A BB krém magában foglalja a normál arckrém hatását, így elkerülhető a szárazság. Ami fontos, hogy ez a termék képes javítani a bőr hidratáltságát, így kiváló választás száraz bőrre.

2. Könnyű és természetesebb hatást biztosít.

A BB krém hatalmas előnye, hogy nem nehéz a bőrön, gyengéd és szép hatást biztosít. Az a tény, hogy a BB krém igazán könnyű, nagyon természetes sminket és szép arcot eredményez. Emiatt a BB krémmel való sminkelés a fiatalabbak számára működik a legjobban, mert az ő esetükben nagyon fontos a finom hatás.

3. Mindent megtesz, amit az alapozó: fed és simává teszi a bőrt.

Ha aggódsz, hogy a BB-krém nem fog olyan jól működni, mint az alapozó, akkor egyszerűen teszteld le. Az igazság az, hogy a jó minőségű BB krém mindent megtesz, amit az alapozó, így elrejti a tökéletlenségeket, szebbé teszi az arcot és kisimítja a bőrt. Ha a bőröd mentes a nagyobb bőrelváltozásoktól, akkor csak BB krémre van szükséged. Ha azonban látható pattanásaid vannak és el szeretnéd fedni, akkor először használj fedő krémet és csak utána folytasd a BB krémmel.

4. Ápolja és védi a bőrt, miközben sminket viselsz.

A BB krémet az különbözteti meg az alapozótól, hogy kondicionálja a bőrt. Egyetlen alapozó sem képes olyan hatékonyan ápolni a bőrt, mint a BB krém. Hogy miért? Mert csak a BB krém egyesíti az arckrém tulajdonságait. Ezért nincs szükséged hidratáló sminkalapra. Lerövidíti a sminkeléshez szükséges időt, ugyanakkor tökéletesen hidratálttá, táplálttá és irritációmentessé teszi a bőrt. Ha érzékeny bőrű emberekről van szó, ez hatalmas plusz.

5. Többcélú és minden bőrtípushoz illik.

A BB krémek nagy előnye, hogy többcélú termékek. Az alapozóval az a probléma, hogy a bőrtípusodhoz és az igényeidhez kell igazítanod. A BB krémek esetében elkerülheted ezt a problémát, mert minden bőrtípusra használható. A legtöbb kapható BB-krém hasonló hatású (simává teszi a bőrt, elfedi a bőrhibákat, gondoskodik a bőr hidratálásáról és véd a külső tényezők ellen), így a termék kiválasztása tőled, a költségvetésétől, az igényeitől és a márka ismeretétől függ.